Schrijver Nowelle Barnhoorn eet shakshouka als ontbijt

Nowelle Barnhoorn is werkzaam als freelanceredacteur en -journalist. Daarnaast heeft ze inmiddels twee boeken op haar naam staan. Zoekend naar inspiratie voor een nieuw boek is ze intussen druk bezig met het beoefenen van reiki. Wat dat is? Wist ik ook niet, maar daarvoor moet je even verder lezen. 

Goedemorgen Nowelle! Heb je kunnen uitslapen?

Ja heerlijk. Zelf heb ik geen specifieke routine in de ochtend, mijn katten echter wel. Die willen rond 9:30 uur naar binnen, dus sta ik op om de deur voor ze open te doen.

Ik heb een kantoortje in Amsterdam maar werk ook veel thuis. Naar kantoor kan ik heen wanneer ik wil. Omdat ik veel wakker lig ‘s nachts is het fijn om in de ochtend wat langer te blijven liggen.

Ben je dan meer een avondmens?

In principe wel, maar misschien zou ik het niet per se als een avondmens definiëren. Ik merk dat ik het prettig vind om tijd in bed door te brengen. Het is een fijn moment en echt een manier om uit te rusten en te ontspannen. Bovendien denk ik veel na in bed, dus kom ik vaak tot goede ideeën.

Hoe verloopt je ochtend verder, als je katten veilig binnen zijn?

Nog voor ik mijn katten binnen laat doe ik elke ochtend aan reiki. Tijdens reiki wordt er veel gewerkt met je handen. Je zorgt er voor dat de energie goed door je lichaam gaat stromen.

Het is meditatief en werkt bij mij erg ontspannend. Eigenlijk ben ik dus rond 8:30 uur wakker, maar stap ik pas een uurtje later mijn bed uit.

En dan volgt een goed ontbijtje?

Nee geen ontbijt. Ik heb niet direct honger na het opstaan. Daar moet ik wat langer wakker voor zijn. Rond 11:00 of zelfs nog later begin ik met eten. Het is dus eigenlijk meer een vroege lunch. Zo zou ik het bovendien ook noemen omdat ik direct begin met hartig eten.

Een vrij zwaar ontbijt in vergelijking met wat de meeste mensen ontbijten. Nou is het wel zo dat ik de rest van de dag bijna niets meer eet tot het avond eten.

Wat eet je dan?

Shakshouka, ken je dat?

Zegt me niets. Leg uit?

Het is een warm gerecht van eieren met tomaat en meer ingrediënten. Heerlijk.

En hoort daar koffie of thee bij?

Thee drink ik in de ochtend, en koffie tijdens het werken.

Waar bestaat je werk momenteel uit?

Dat vraag ik me ook altijd af. Ik zou graag een nieuw boek schrijven dus probeer momenteel in die flow te komen. Ik doe ook veel aan reiki bij mezelf en de mensen om me heen. Daarnaast ben ik net klaar met een wat groter project waarvoor ik dertig bekende vrouwen heb geïnterviewd over hun inspiratie en dromen.

Ben je zelf ook veel aan het dromen?

Mooi bruggetje. Ja natuurlijk. Zoals ik al zei zou ik graag een nieuw boek willen schrijven, ditmaal voor een groter publiek. Ik zou het ook super vinden om op grotere schaal healings te doen en er uiteindelijk deels van te kunnen leven door bijvoorbeeld een eigen praktijk te beginnen. Dat soort dingen vragen veel tijd en ruimte, maar het is zeker een droom.

Nog een mooi wijsheid voor de lezers?

Het is niet erg om je af en toe slecht te voelen. Dat hoort bij het leven en komt soms gewoon over je heen. Je kunt er het beste dwars doorheen gaan.

Wat mooi gezegd. Wie zou je graag willen terugzien in de volgende Start Up?

Auke Hulst, een schrijver uit Groningen. Volgens mij is hij heel gestructureerd in vergelijking met mij. Ik ben daarom erg benieuwd hoe zijn ochtenden eruit zien.

Meer Start Up

Nieuwste