Dotan is helemaal weg van nieuwe Car Pets EP Drive Without Snake

De Utrechtse band Car Pets heeft een nieuwe plaat uit. Hun debuut EP om precies te zijn. Nu ben ik geen indiespecialist, maar als ik een indierockplaat kan uitdraaien zonder gillend weg te rennen dan moet ie wel goed zijn. Tja, zo werkt DAT nou eenmaal. Live with it.

Maar dus, indierock… Bij de term krijg ik al de rillingen over mijn rug. Toch hebben we op de redactie Drive Without Snake van de Car Pets boys hard door de speakers geknald met iedere keer de vraag in gedachten: wat maakt deze plaat goed?

Is het de kopstem van Niek Pronk? Hij zingt zo irritant hoog dat het na een tijdje mooi begint te klinken. Ik vind ’t knap. Nee echt, luister zelf maar.

Drive Without Snake

Vorige week brachten onze matties van The Daily Indie de videoclip Drive uit. Zij snappen die shizzle. “Ricardo de hoofdredacteur zei dat we mysterieus en eigenzinnig klinken”, zegt drummer Tijmen wanneer ik hem bel. “We maken indie maar on our own terms.” Oh you rebels!

Misschien is dat wel waarom we de hele plaat tweemaal achter elkaar hebben beluisterd. Het is rauw, er zitten geile Hendrix-likjes in verborgen en alles rammelt, maar dan op de juiste manier. Zo van rammel, rammel, art, tof, rammel. Persoonlijke favorietjes zijn dan ook Drive en Without.

Car Pets Trivia

Het mooiste aan dit soort platen zijn natuurlijk de anekdotes rondom de opnames. De vette verhalen die later in VH1 docu’s met een lach worden verteld. Kennis die je op undergroundfeestjes street-credits kan opleveren.

Zo van: “Car Pets, duh tuurlijk ken ik die. Dat heette vroeger Niek Pronk en toen later werd het de band van Niek Pronk alleen noemden ze het anders, je weet toch.” Oké, maar nu echt de juicy stuff over de drugs, sex and indierock ’n roll. Voor die details hang ik bij Tijmen aan de telefoon. Hij moet er wel behoorlijk lang over nadenken.

“Onze plaat is met meer dan honderd microfoons opgenomen”, zegt hij na een tijdje en laat een dramatische pauze vallen. “Dit is oprecht geen grap. In Mechelen bij studio MotorMusic. Dat is vet.” Stilte. “Daar waren Belgen en Belgisch bier. En we brengen dit jaar nog een plaat uit. Bovendien vindt Dotan onze muziek echt dope.” Ja dat laatste wisten we inderdaad al.

 

Meer Backstage

Nieuwste