Allemaal feestjes die deze week de moeite waard zijn en eindigen op SONIC

Ja nou dus, Eurosonic begint woensdag weer en dat is goed nieuws voor mensen met veel geld en eindeloos geduld om in een rij te staan, maar het kan natuurlijk ook anders.

Want ook dit jaar zijn er weer moeilijk veel feestjes die gewoon gratis zijn en allemaal een naam hebben die eindigen op -sonic. Doen we zelf ook aan mee. Ja hoor ja.

Nummerrrrrr 1: ElectroSONIC

Tuurlijk ons eigen feestje, dat we samen met Peripheral en Chordify organiseren, staat op nummer 1. Want FLCTS <3. En Stahler. En FENN. En Koplement.

De hele avond dikke beats, wavey sounds, en zwoele zang met vet veel reverb. Dit moeten we nu al vaker doen. Shit is gratis, maar je moet hier ff een kaartje downloaden. Wel doen hoor!

Waar: Naast de Vera
Wanneer: Donderdag 18 januari
Facebook event: Hier

Nummer 2: SONIC Movements

Muziek is leuk, maar het oog wil ook wat. Iets dat veel (beginnende) acts lijken te vergeten als ze onze mailbox volspammen. Daarom zijn we blij dat hier aandacht aan gegeven wordt door Kino Suka. Dit showcasefestival zet de schijnwerpers namelijk op de visuele artiest.

Studenten van Academie voor Popcultuur, Artur Poterski en Anne Fie Salverda, vertonen samen met andere afstudeerders hun afstudeerwerk. Daarnaast geeft Boyo Frederiks (van de Melkunie reclames met die koeien) een introductie op zijn werkwijze. En NONCHALANCE laat zien hoe zijn muziek vertaalt naar een animatie.

Hoe en wat weet ik verder ook niet, ik haal dit ook maar uit een persbericht, maar het lijkt me voor beginnende acts en alle grafisch-vormgevers/filmmakers die Grunn rijk is zeker de moeite waard. Entree is op donatie basis, maar begint vanaf €3,-. Support your locals dus!

Waar: Travertijnstraat 12
Wanneer: Donderdag 18 januari
Facebook event: Hier.

Nummer 3: GrunnSONIC

Drie dagen, 38 acts en negen verschillende locaties. Ik vind ’t knap. Serieus, dikke schreeuw uit naar POPGroningen die het elk jaar weer voor elkaar krijgt om zoveel Groningse acts te promoten tijdens Eurosonic. Wie je volgens ons sowieso moet checken? Marlene Bakker, HACHE, Wille Darktrousers, afijn je kent het wel.

Waar: Naast de Vera
Wanneer: 17, 18, 19 januari
Facebook event: Hier.

Nummer 4: Girls Go Boom

Oké geen SONIC in de naam, maar wel tof. Wordt georganiseerd door het feministische DIY collectief Girls go BOOM uit Rotterdam. Tijdens Eurosonic zorgen ze voor een keiharde punk-achtige party in ’t Pakhuis. Nice. Leuke quote uit het facebookevenement:

They say women don’t play guitar as well as men. Well, we don’t play guitar with our fucking vagina so what difference does it make? Niks tegen in te brengen, dus.

Waar: Pakhuis
Wanneer: Woensdag 17 januari
Facebook event: Hier.

Nummer 5: Pleuropsonic

Ik word altijd een beetje bang van de namen die op de posters van Pleuropsonic staan. Ben er zelf nog nooit geweest, maar ik zet ze wel in dit lijstje just to be safe. Met o.a Slavery Farm, Grandpa Death Experience, Evilmrsod en Babyface Nelson (die durf ik nog wel aan).

Waar: ORKZ, Corwbar, de Zolder
Wanneer: 17, 18, 19 januari
Facebook event: Hier.

Nummer 6: Lola Sonic

Mede oprichter van DATmag, Teo, zit dus ook in een band met de klinkende naam BAA$. Hij omschrijft het zelf als the sound of the 90’s hardcore underground, met een knipoog. Tuuuurlijk Teo. Tijdens zijn optreden kun je ook bierdrinken. Dus ja, prima. Zaterdag spelen ze samen met The Mudd, Van Marban en Lou Patty in Lola.

Waar: Lola (Pelsterdwarsstraat 11)
Wanneer: zaterdag 20 januari
Facebook event: Hier.

Nummer 7: Synagogue Showcase

En tot slot: Vikings in Tibet + de Synagoge in de Fokingestraat. Sicke combo. We verwachten dat dit prima vertoeven is met een licht tot medium katertje.

Waar: Synagoge (Folkingestraat)
Wanneer: Zaterdag 20 januari
Facebook event: Hier.

Meer Niet te missen

Nieuwste