Doortje’s Popronde tips voor de aankomende dolle Donderdag

Donderdag 5 oktober strijkt de Popronde dan eindelijk neer in Groningen. Ruim 40 bands uit de Lage Landen komen een show doen. 

Maar dus, 40 acts. Moeilijk veel. Welke moet je checken? We vroegen we het aan o.a Doortje van LGHTNNG. Dit is het derde jaar dat ze mee doet met Popronde, werkte bij SPEC en stiekem vinden we haar gewoon heel erg leuk. Genoeg redenen om te bellen dus.

Ha Doortje! Alles goed?

“Ja goed! Druk wel. Ik ben nu in de Effenaar, moet zo soundchecken. Daarom kan ik niet heel lang bellen. We doen een tour met J. Bernardt. Het is de tweede show, dus het is nog wel een beetje spannend.”

Ah oke! Lekker bezig. En dan ook nog Popronde shows erbij?

“Yes! We doen negen Popronde-shows. Minder dan vorig jaar, maar dat vind ik dus niet zo erg, omdat we die tour doen.”

Hoe hou je dat vol? Heb je nog tips voor andere bands als doorgewinterde Poprondeveteraan?

“De dag ervoor vroeg naar bed! Niet heel erg rock ’n roll, maar het is wel verstandig.”

Juist. To the point: welke bands moeten we donderdag checken?

“Precies. Ik heb er een paar uitgezocht die ik en de band vet vinden.”

Bungalow

“Ik ben nogal fan van Kitsuné Records. Ze brengen altijd mixtapes uit van onbekende elektronische acts. Zo heb ik Bungalow ook ontdekt. Ze hebben een jaar geleden een single uitbracht, die ook op zo’n mixtape stond. Die vond ik echt heel vet. Daarnaast was ik verbaasd dat ze uit Amsterdam kwamen. Met zo’n naam verwacht je wel dat ze uit Nederland komen, maar toch.”

23:30 BUNGALOW Grand Theatre Boven, Grote Markt 35

DOOXS

“Twee meiden uit Rotterdam. Ik vind ze gewoon cool. Hun esthetiek is goed. Één heeft wit haar, de ander zwart. Ik weet niet, maar het hele plaatje klopt gewoon.”

22:15 DOOXS Men at Work, Herestraat 76A

Dakota

“Ik moet zeggen dat vooral Richard, onze gitarist, heel erg fan is. Ik heb ze zelf nog nooit live gezien. Wat er zo tof aan is? Uhm nou, Richard noemt het ontwapenend. Kan je daar iets mee?”

23:15 Dakota Het Concerthuis, Poelestraat 30 14

Figgie

“Ze maken hele wavey tracks, maar in het Nederlands. Eigenlijk zijn het vrienden van me, die ik nog nooit live gezien heb. Dus als ik donderdag in Groningen ben, ga ik die sowieso checken. ”

17:00 Figgie Plato, Oude Ebbingestraat 41 3

Aight! Dan zien we je donderdag hopelijk bij Plato of bij Men At Work, dat is ook leuk! Thanks Doortje!

Wil je weten wat er donderdag nog meer speelt? Klik hierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Of daar.

Meer Niet te missen

Nieuwste