Doortje gaat voor de wentelteefjes met kaneel

Deze ochtend belden we Doortje Hiddema wakker om te vragen naar haar ochtendrituelen. Doortje is de zangeres van de synthpop formatie LGHTNNG, maar is daarnaast ook werkzaam bij Artist Management SPEC!

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Tijd om rustig wakker te worden heb ik eigenlijk niet, want mijn wekker gaat om half zeven. Zodra ik wakker word, ben ik vervolgens bezig met wat ik die dag allemaal nog moet doen en vooral hoe ik dat ga doen.”


Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Autopech! Over het algemeen gebeurt het niet vaak, maar afgelopen week was het helaas toch raak. Als ik niet met mijn auto naar het werk kan, is dat echt een drama. Mijn werk bereiken via het openbaar vervoer duurt namelijk veel langer en dan moet ik dus nog eerder opstaan.”


Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Wat een moeilijke vraag! Kiezen vind ik altijd heel lastig, maar ik zou dan toch gaan voor wentelteefjes met honing en kaneel. Daarnaast begin ik mijn dag ook heel graag met een driedubbele espresso.”


Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Ja, het nummer Friends van Francis and the Lights waarop Bon Iver ook meedoet. Het is voor mij misschien wel hét nummer van 2016.”


Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik me niet zo druk moet maken! Ik was en ben nog steeds een enorme druktemaker. Het is voor mij heel lastig om mijn hoofd als het ware uit te zetten en daardoor blijf ik maar over dingen doormalen. Dit gebeurt met name als ik volledig voor dingen ga. Het wordt dan moeilijk om het los te laten, terwijl dat af en toe wel nodig is.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Onlangs ben ik begonnen met de opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren, oftewel NLP. Ik merk dat het me heel veel helpt en ik zou het iedereen aanraden die veel te doen heeft. Daarnaast zou ik tegen de muzikanten die dit lezen willen zeggen dat je liedjes moet schrijven over alles waar je op vast loopt.”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben zeer benieuwd hoe Kanye West zijn ochtend begint. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij geen interessante ochtendroutine doet. Ook ben ik benieuwd naar het ochtendritueel van Pieter Kleinhout. Ik vermoed dat het om te gieren is!”

Meer Start Up

Nieuwste