Frank tipt acts die je donderdag moet zien omdat ze super mooi zijn

Aankomende donderdag strijkt de Popronde eindelijk neer in Groningen. Ruim 40 acts uit de Verenigde Lage Landen komen een show doen. 

Maar dus, 40 acts. Moeilijk veel. Welke moet je checken? We vroegen we het aan Frank de Boer. Hij speelt in Menhir, Ortega en Fenn. Daarnaast werkt ‘ie bij POPgroningen en Aardappelfeest. En oh ja, hij zit in de organisatie van Popronde Groningen. Druk baasje dus.

Hoi Frank. Wat ben je aan het doen?

“Ik heb een nieuwe basgitaar! Die ben ik aan het proberen. Verder ben ik druk met de promotie van Popronde en Aardappelfeest. En ik ben bezig met de voorbereiding voor Rebel Sessions, waar ik ga spelen met Fenn. Oh ja, ik heb ook chocoladepepernoten!”

Nice man. Over Fenn gesproken, jullie hebben net een nieuwe track uit toch?

“Ja! Vorige week gereleased op The Daily Indie. Er komt meer, maar hoe en wat zeg ik nog niet. Maar we hebben nu shows staan in Leiden, Dordrecht en Den Bosch.”

We zijn benieuwd! En wat doe je nou precies bij Popronde?

“Samen met Sjoerd Nijland, Sjoerd Vriesema en Bastiaan Nijbroek de lokale coördinatoren. We zoeken naar locaties en selecteren acts uit de landelijke selectie, waarvan we denken dat Groningen het tof vindt. Vet veel regelen dus. Op de avond zelf neemt het landelijke team van Popronde het over, dus dan kunnen we lekker relaxed checken wat we geboekt hebben.”

Tof. Welke bands daarvan raad je DATmag aan?

“Nou wat leuk dat je het vraagt, ik heb toevallig net een lijstje met vier acts klaarliggen. Komt ‘ie:”

The Visual

“Bij het luisteren van de selectie sprong deze er echt uit. Haar stemgeluid is echt super, super mooi. Heel erg te gek.”

20:31 The Visual Grand Theatre Café, Grote Markt 35 7

Black Acid

“Een hiphopgroep uit de randstad, geen idee waar vandaan. Het is hiphop, maar dan met een rauwheid die je eerder bij punk tegenkomt. Dikke vette basslines, super hard, heul vet.”

“Sowieso is er veel hiphop dit jaar in Groningen. Dat komt vooral door Simplon en Urban House Groningen. Dat wil ik nog even zeggen.”

23:00 Black Acid Simplon, Boterdiep 69 13

Quibus

“Hij noemt het zelf electronica/psychedelic, maar ik noem het Bonobo/Trentemøller-achtig. Heel erg vibey, trippy en dansbaar. Te gek. Super mooi geproduceerd.”

00:00 Quibus Warhol, Papengang 6 24

Fata Boom

“Ik weet niet wie de frontvrouw is. Beetje mysterieus. Maar de band bestaat uit drie bandleden. Eén is heel saai, één flamboyant, maar zij is echt helemaal over de top gekleed. Super vet. De muziek is niet moeilijk, niet serieus, maar wel super goed. Beetje Die Antwoord-achtig.”

00:30 Fata Boom Vera Main, Oosterstraat 44 11

Wil je weten wat er donderdag nog meer speelt? Klik hierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Of daar.

Meer Niet te missen

Nieuwste