Paradigm *live presenteert Elektro Guzzi, FENN en Polynation

Wij houden van live elektronica. De perfecte kruising tussen band en abstractie, het heeft iets bovennatuurlijks, iets mysterieus. De programmeurs van de Groningse techno tempel Paradigm vinden dat ook. Komende donderdag presenteren ze een nieuw concept: Paradigm *live.

Wie was er bij tijdens Electrosonic, onze fissa met Chordify en Peripheral gedurende Eurosonic? Jij, jij, jij en jij? Dan weet je hoe vet elektronische live-acts klinken. De intimiteit van een echte band gekruist met de machinale klanken van wat een computer zou kunnen zijn. Ergens hadden we de moed verloren dat dit soort feestjes nog een opmars zouden maken in het Noorden. Maar zie daar was Paradigm *live.

Paradigm *live

“We liepen al een tijdje met het idee rond om iets met live-acts te doen”, zegt Paul Grimmius, mede-eigenaar van Paradigm. “We hebben natuurlijk wel eens een act gehad die live dingen deed, maar nooit een hele avond.”

Tijdens Paradigm Festival gaf Polynation zo’n brute show weg dat mensen het er nog steeds over hebben. Geen wonder ook dat deze act geprogrammeerd staat komende donderdag. Sowieso is de line-up een echt paasei gevuld met een melange aan techno en electro. Goeie treat zo voor het paasweekend.

Elektro Guzzi

Het moet nog blijken hoe goed het nieuwe concept van Paradigm valt bij het vaste publiek, maar Paul heeft er vertrouwen in. “Op onze socials zien we veel meer interactie en discussie dan bij andere feesten. Ik weet niet of het gaat uitverkopen, maar daar gaat het in eerste instantie helemaal niet om.”

Volgens de eigenaar gaat het om de vibe die een live-act neerzet tijdens zo’n show. Want de aanname dat het van een techno-dj gaat afwijken klopt. De vraag is alleen hoeveel. Met een act als Elektro Guzzi bijvoorbeeld krijg je best of both worlds.

“Dat is echt vet. Het is alweer een tijdje geleden dat ik ze gezien heb”, zegt Paul. “Als je ziet hoeveel apparatuur die gasten bj zich hebben. Het is echt te gek. Laatst stond deze act nog in de Berghain. Ik ben blij dat we ze hebben kunnen boeken voor Paradigm *live. Super veel zin in.”

FENN

Naast deze grote namen staat ook FENN. Het duo Frank de Boer en Fenneke Schouten is een oude bekende bij ons en behoeft verder geen introductie. We doen het lekker toch, want we houden van FENN. Tijdens Rebel Sessions IV wist het stel ons te betoveren vanaf het podium. Paul twijfelt er niet aan dat dit weer het geval zal zijn.

“Ik vind FENN heel tof. Ze doen coole dingen en het is mooi dat we een act uit Groningen hebben die mee kan draaien met zo’n stevige line-up. Het is ons doel om talent te bevorderen en onze locals te supporten met dit nieuwe concept en daar hoort FENN zeker bij.”

EM2

Het evenement vindt plaats in EM2, de opvolger van EMG. Dit nieuwe podium op het oude Suikerunieterrein is gebaseerd op de Jack Daniels Barn. Groot met goede akoestiek en daarmee de uitgesproken plek om elektronische live-acts het beste tot hun recht te laten komen.

“Het is spannend zo’n nieuwe locatie”, zegt Paul. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ons vaste publiek vindt het ook nooit een probleem om onze feesten ergens anders te beleven dan in de gebruikelijke Paradigm panden.”

Kick off your Easter

De eigenaar ziet het nieuwe concept als het begin van een terugkerend feest. “Je moet het zo zien”, lacht Paul. “In de Oosterpoort zou je een kaartje kopen om één zo’n act te zien op een avond. Bij ons krijg je gelijk drie top preformers. Orchid en dichter Wordbite vullen bovendien het programma tussen de acts aan.”

Nou, je hoort het, leest het, voelt het: Paradigm *live is de perfecte kick off van je Pasen. Het begint  ook nog eens op een hele schappelijke tijd, zodat je op Goede Vrijdag niet helemaal door de mangel gehaald bent. Ja, we weten allemaal dat het ook wel eens anders geweest is. Happy Easter, you techno bunnies!

Kaartjes voor Paradigm *live haal je hier.

 

Meer Niet te missen

Nieuwste