BROODKAST – SEXTAPE

BROODKAST bracht op Valentijnsdag een hitsige mixtape uit en wij gaan er best wel lekker op.

Broodkast? Ja, BROODKAST: Een Groningens collectief van kunstenaars en muzikanten die elke maandagavond van 23:00 tot 00:00 een show hosten bij OOG Radio. Daarnaast zijn ze sinds 2016 bezig om een dikke database aan muziek te bouwen. Wie wat bewaard die heeft wat zeg maar, want binnenkort kunnen we nog veel meer gekke tapes van ze verwachten.

BROODKAST – SEXTAPE

Voor deze eerste release stelden ze zichzelf de vraag: ‘Hoe zou jij seks interpreteren in muziek?’ Wij zouden zeggen: D’Angelo, maar deze creatieve geesten vertellen ons dat ze stad en land hebben afgezocht naar oude cassettebandjes en taperecorders, zodat ze die muziek konden downsamplen naar 16-bit om daar vervolgens de tracks voor deze SEXTAPE mee te maken. Ik vind t knap!

Helemaal snappen doen we het niet, maar het resultaat mag er wezen: 11 heerlijke, bijna meditatieve tracks om lekker op de batsen.  Dus lieve mensen: geniet ervan en check ‘em hieronder.

Binnenkort komt de tape ook fysiek uit op gebruikte cassettebandjes, waarbij de B kant nog steeds volstaat met de originele schlager tunes. Win-win dus. Volg BROODKAST op Facebook voor de release date!

Meer Tracks

Nieuwste