Cracks & Tracks: Electropoëzie, Marlous Oosting, Gekke G, en mucho meer

podcast_tracks_datmag

Deejay Irie en Teo bespreken een hele aflevering lang alle tracks die zijn ingezonden na onze oproep op de socials om je werk naar ons te mailen. Luister met een korrel zout op je tong want de boys nemen geen blad voor de mond.

Wat doe je als je inbox uitpuilt van ingezonden tracks? Ja dan besteed je een hele aflevering aan grappen, grollen, liedjes draaien en daar je ongevraagde mening over geven. Mijn co-host Deejay Irie en ik gaan hard op dit experiment en het smaakt naar meer. Dus heb je toffe muziek en ben je niet bang dat twee random gasten eroverheen braken? Mail ons dan!

Marlous ft. Jeroen Russchen – Als Het Echt Over Is

Nadat we onze eeuwige liefde aan het universum hebben verklaard met zweverige hippie-verhalen herinnert Deejay Irie me eraan dat het idee is om naast random cracks ook willekeurige tracks te draaien. De eerste klapper uit de inbox is een nummer dat we zelf nooit thuis zullen opzetten, maar ja als het ingezonden is…

Als Het Echt Over Is is een track geproduceerd door Jeroen Russchen – die we kennen uit de verhalen van zangeres Eke Koopman – voor artiest Marlous Oosting. Een hartverscheurend nummertje dat alle clichés van een break-up bij langsgaat. “Jeroen zei al tegen me: ‘Jij gaat mijn track echt niet draaien!'”, lacht Irie. Nou, dat had ie dan mooi mis.

Max van Dalism – Horns Up

We pikken een traantje weg als het nummer echt over is. Irie kijk me met een lachje aan: “Ik kreeg deze binnen, dat is wel wat voor jou Teo.” Waarom? “Omdat het metal is. Of ja in ieder geval wel zoiets.” Ik weet gelijk over welk nummer het gaat. Horns Up van Max van Dalism staat op de plaat Made ov Mayhem. 

De track bestaat uit een dikke hardcore metal kern waaromheen allemaal toeters en bellen zijn gecomponeerd. Het is een gevalletje van mixed feelings, laten we het daar op houden. Deejay Irie: “Jij hebt er echt een duidelijke mening over, maar ik vind er dus niets van.” Helemaal niets? Zo van niet positief en niet negatief? “Ja man. Supporten die gast!”

Electropoëzie – Oogcontact

Wie we ook graag supporten is een van onze favoriete duo’s. Deze heeft niet alleen een hele toffe podcast genaamd De Eindtijd, maar ook net een nieuwe track uit. Oogcontact van Electropoëzie is rauw, komt onverwacht uit de hoek en de productie is slick als George Clooney in een Nespresso commercial. “Wat is dit nou!” Irie trekt een bedenkelijk hoofd wanneer het nummer zijn hoogtepunt bereikt en blijft hangen in een dikke hardcore beat. Dat is kunst Irie. “Jaa, ja.”

Gekke G, Thomas Azier, Filmmaker

Terwijl onze producers J050 en EPIC eric in de studio naast ons helemaal opgaan in discussies over compressors, delays, en hoe je het beste een track kunt masteren, gaat onze toch door de krochten van de inbox langs hiphop uit Paramaribo, duistere beats uit de underground van Medellín en Europop van eigen bodem.

Thomas Azier heeft twee gruwelijke tracks uit Hold On Tight en Entertainment gereleast op zijn eigen label Hylas Records. Daarnaast draait Deejay Irie een kersvers nummertje van Gekke G dat vol ingaat op de politieke situatie die nu gaande is in het land zo rond de verkiezingen. De uren vliegt voorbij en voordat we er erg in hebben is het tijd om af te ronden.

Wie de podcastaflevering met Tartarus Records heeft geluisterd weet dat we fan zijn van de Colombiaanse producer Filmmaker. Daarom trakteren we je op een nummertje van zijn nieuwste EP Royal Dungeon. Enjoy op al je streamingservices!

Meer Podcast

Nieuwste