Annemarie Lindeboom start met koffie, peukje en The Glitch Mob

Wanneer er ‘s ochtends geen sigaretten in huis zijn, kun je schrijfster en ondernemer Annemarie Lindeboom beter laten liggen. 

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Negen van de tien keer is het iets als: kut, dat moet ik ook nog doen! Ik vergeet namelijk regelmatig wat en als ik ’s ochtends wakker word, herinner ik mij weer dingen die ik de dag ervoor eigenlijk had moeten doen.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Ik trek het echt heel slecht als mensen vroeg beginnen met klussen. Zo stond vandaag iemand om zeven uur ’s ochtends met een bladblazer onder mijn raam. Waarom kunnen die mensen nou nooit eens om tien uur beginnen?”

“Ook vind ik het heel naar als ik ontdek dat mijn sigaretten op zijn en ik eerst naar de supermarkt moet. Als vrouw zijnde betekent dat dat je je eerst helemaal moet aankleden en opmaken voordat je überhaupt naar buiten kan.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Eigenlijk doe ik dat altijd al. Ik ontbijt namelijk elke dag met een kom Brinta, een kopje koffie en een sigaret.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Vaak begin ik mijn dag met nogal stevige muziek. Een favoriet van mij is het nummer We Can Make the World Stop van The Glitch Mob. De titel van het nummer is trouwens ook redelijk representatief voor wat ik op dat moment denk: laat mij nog maar even liggen en stop de wereld.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Doe veel eerder waar je volledig achter staat! Voordat ik als zelfstandige werkte, had ik een vaste baan puur om een basis te hebben. Ik was toen bang om de stap naar het ondernemerschap te nemen.”

“Nu ik het eenmaal heb gedaan, vraag ik me af waar ik me destijds druk om maakte. Als je iets doet waar je zelf achter staat, dan kom je vanzelf de goede dingen tegen.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wil delen?

“Anderhalf jaar geleden was ik van plan om voor mijn onderneming naar de Randstad te verhuizen. Dit veranderde toen iemand zei: wat nou als je de uitdaging hier aan gaat? Waarom heb je een andere stad nodig om ervoor te zorgen dat je meer werkt krijgt?”

“Ik heb er toen uiteindelijk voor gekozen om in Leeuwarden te blijven en dat heeft me uiteindelijk veel meer te doen gegeven, dan ik ooit in Amsterdam had kunnen doen. Ik zou andere ondernemers in de regio Groningen en Friesland dan ook willen meegeven om de uitdaging dichtbij aan te gaan.”

“Op het eerste gezicht lijkt ondernemen in de Randstad een makkelijker iets, maar er is naar mijn idee nog ontzettend veel te ontdekken hier in het Noorden.”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben benieuwd naar de ochtendrituelen van de burgemeester van Leeuwarden: Ferd Crone!”

Annemarie vind je hier

Meer Start Up

Nieuwste