BETER OP PAPIER. met #fitgirl Joyce Assen: ‘Alles draait om mindset’

joyce_assen_datmag

Joyce Assen is sport deskundige, bodybuilder, powerlifter en overall #fitgirl. Ze behaalde tijdens haar studie Sport, Wellness & Management de titel Iron Maiden in haar klasse en Overall Physique. Teo spreekt met haar over mindset, bro-science en het combineren van sport en studie.   

Ze woog ooit 100 kilogram. Dat kan ik me niet eens voorstellen wanneer de tengere Joyce Assen met haar gouden krullen me dit vertelt. HONDERD KILO? HOE DAN!!11!!1! “Ja, dat was gewoon zo.”

Joyce Assen: ‘Mindset gaat over alles’

Ons gesprek ramt als een sneltrein voorbij. Van topics als het verschil tussen bodybuilding en powerlifting, tot aannames in de gym die nooit compleet bewezen zijn. Ja, dat noem je bro-science in het vakjargon. 

“Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat mindset boven alles gaat”, verzekert Joyce Assen me. “Toen ik mijn zinnen op het bodybuilden had gezet verdween al het andere naar de achtergrond.” Ze vertelt hoe ze bakjes met eten verstopt voor de hekken van een festival om op de terugweg in ieder geval haar calorieën quotum te halen. “Dat vonden mijn vriendinnen wel iets minder leuk.”

Bodybuilding vs Studeren

Tijdens haar studie Sport, Wellness & Management weet de fitgirl drie titels binnen te slepen in haar favoriete sport: bodybuilding. Het vergt wel het een en ander van haar, zowel mentaal als lichamelijk. Daarom besluit ze te stoppen, want studeren en elke dag minimaal twee uur in de gym gaat niet altijd samen.

“Vooral wanneer je naar een wedstrijd toe traint is het zwaar. Mentaal en fysiek ben je op een andere planeet met je gedachten. Daar kun je geen tentamens op leren.” Nu ze afgestudeerd is, maakt Joyce voorzichtig de overstap naar powerlifting. Of ze nog een wedstrijd gaat flexen? De tijd zal het leren.

Extreme verandering

Maar hoe zit dat met die 100 kilogram? Ze moet lachen. Op dit moment weegt Joyce om de nabij 60 kg. Een prestatie om zo op gewicht te blijven na een heftige transformatie. “Je kunt een heleboel zelf doen, daar heb je geen coaching voor nodig.”

“Ik heb het ook gedaan. Wat je dan wel hebt is dat het allemaal veel te extreem gaat. Nu ik afgestudeerd ben als sport deskundige weet ik dat dit soort dingen met wat meer beleid moeten worden aangepakt.” Dus we moeten bij jou zijn als we verantwoord willen trainen en afvallen? “Yes!”

Hoe het Joyce gelukt is om haar gedrag voorgoed te veranderen, haar doelen te bereiken en te behouden op een duurzame manier? Luister en enjoy!

S/O naar onze matties van HanzeMag techteam Eric Imthorn, Jasper Bosgraaf en Irie Weergang, en host Teo Lazarov.

Meer Podcast

Nieuwste