Rondé

De band Rondé is binnen een jaar van zero to hero gegaan. Met twee 3FM Megahits en de 3FM Serieus Talent Award staat de vijfkoppige band deze zomer op Lowlands en 44 andere podia in Nederland. We hadden het genoegen Rondé backstage te spreken na hun optreden bij de Nacht van de Kunst en Wetenschap in Groningen.

Als wij Groningen zeggen, dan zeggen jullie?

Eurosonic/Noorderslag, Martinitoren en onze tourmanager Chris Moorman!

Chris Moorman is een oude Start Up bekende van ons. Waar ligt volgens jullie zijn kracht?

Hij is gewoon super zen. Als wij zenuwachtig voor een optreden staan te springen, weet hij de juiste woorden te zeggen om ons te kalmeren. Chris is net een poel warm water.

Wat vinden jullie vrienden en ouders van jullie carrière boost?

Vrienden, is dat een Indonesisch gerecht of zo? Nee, geintje. Ze vinden het cool en ze steunen ons heel erg. Het is wel zo dat wanneer wij vrij zijn iedereen werkt en omgekeerd. Dat maakt het soms wel lastig. Ze begrijpen het gelukkig wel. Onze ouders vinden het over de top geweldig. Als we op tv komen dan kijken ze altijd, of er nu mensen thuis zijn of niet. Soms zien we dat ze op Spotify onze nummers weer hebben beluisterd. Ze zijn dan op een feestje en willen het laten horen. Ze zijn heel erg trots!

Is dit een kinderdroom die uitkomt?

Ja! Het is de droom. We zijn heel erg dankbaar dat we dit mogen doen. Laten we wel wezen: in Nederland zijn gewoon ontzettend veel goede bands. Naast het feit dat we heel hard werken, hebben we ook veel geluk gehad. Er spelen altijd zoveel factoren mee, zoals samenwerken met een goed team, het maken van muziek die veel mensen aanspreekt en natuurlijk de gunfactor.

Zien jullie jezelf als ondernemers?

Vroeger niet, maar als je ziet hoeveel organisatie achter deze act schuilgaat, dan kunnen we wel zeggen dat we ondernemers zijn geworden. We willen tenslotte dat dit ons werk wordt en dat we er uiteindelijk van rond kunnen komen. Om dit doel te bereiken ondernemen we stappen met de band. Dit heeft er tot nu toe in geresulteerd dat we tot het einde van de zomer 45 geboekt zijn.

Als je het publiek inkijkt tijdens een optreden, wat zie je dan?

We proberen tijdens het spelen contact te maken. Muziek verbindt en het heeft daarom geen zin om jezelf als een muur op te stellen. Dan komen je nummers gewoon niet aan bij het publiek. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om te weten voor wie we het doen. Het zijn mensen die speciaal voor ons komen. Daar wil je ook contact mee maken.

Wat is het meest absurde dat er op jullie rider staat?

Krasloten. Dan worden we ineens gebeld door een podium: “We gaan geen krasloten voor jullie halen, hoor.” Dan denken wij van: mooi! Ze hebben in ieder geval de moeite genomen om onze rider goed door te nemen.

Tot slot: waar kijken jullie dit jaar het meest naar uit?

Lowlands. We weten nog niet precies waar en hoe laat we spelen, maar het is gewoon Lowlands. Het is echt super vet dat we daar mogen optreden!

Foto’s: Jan Lenting

Tags:

Meer Backstage

Nieuwste