Record Store Day: was geht los?

Record Store Day zaterdag. Een ode aan de langspeelplaat. Waar? Nou, zo’n beetje overal waar een platenzaak is. Denk Plato, Elpee, Jongens van Hemmes. You catch our drift right?

De perfecte dag voor jonge ondernemers om hun product te lanceren. Toffe shit coming up dus. Vandaar even een rijtje toppers die je moet gaan checken.

Mr. Wallace

De ska-reggaeband Mr. Wallace brengt haar nieuwe plaat uit Breath Again. Het belooft een vet feestje te worden in VERA als we frontvrouw Renske de Boer moeten geloven. En die geloven we natuurlijk blindelings. Check hieronder de video van Mr. Wallece’s eerste single Honey, Won’t you buy me Flowers.

J’lectroniq vs. Vinylify

Onze boy J’lectroniq is opgenomen op een verzamel vinylletje van Vinilify. Vet ja, goeie shizzle dit. Vinylify horen we je al denken. What the fuck is dat? Nou, dik concept uut Damsko. Gewoon je eigen muzieklijstje samenstellen en op vinyl laten drukken. New school sounds op je oldschool not so MP3. Bam!

Vikings in Tibet

De Groningse Vikings uit Tibet zijn ook van de partij. Ze spelen bij de Jongens van Hemmes hun nieuwe plaat Alchemy Ave. Eerder deze week publiceerden we al de Pelican Sessions van de band. Zeker de moeite om ze live te checken dus.

Sascha Elisah

Jonge ondernemer en country diva Sascha Elisah maakt een mini-tourtje door het Noorden. Franeker, Leeuwarden, Groningen en Veendam, haal je cowboyhoed maar uit de kast.

De Groningse Dolly Parton komt de boel hypnotiseren met fijne hitjes over de struggles van een twintiger. Allemaal afkomstig van haar nieuwe EP Weatherproof, die morgen gereleased wordt.

Cazz Major

En als klapper op de vuurpijl, de kers op de taart en nog wat andere uitdrukkingen die het einde van dit artikel kenbaar moeten maken… De Fresh Prins van Hoogkerk komt vandaag met een nieuwe single Logisch. Logisch dat je dat even moet checken natuurlijk. Net als Record Store Day.

 

Meer Friday

Nieuwste