Een ode aan Prince: drie toffe covers

De wereld is een pop icoon armer geworden nadat Prince donderdag onverwacht overleed in zijn studiocomplex in Minnesota. Een groot artiest en een keiharde ondernemer die niet schroomde om regels te breken en grote machthebbers in de muziekbusiness woedend te maken.

Tijd om de beste man te eren door te laten zien hoe hij anderen inspireerde. Daarom hebben we speciaal voor jullie, om de laatste uurtjes van de week door te komen, de top 3 best bekeken Prince covers op YouTube op een rijtje gezet.

CHRIS CORNELL
Ja, Chris Cornell, weet je nog? De oud-zanger van Soundgarden en Audioslave. Hij nam zo’n zeven maanden geleden deze Prince song op in de SiriusXM Studio. Alsof hij het aan zijn wateren voelde dat dit misschien zijn grootste hit ooit ging worden na de dood van de funketeer.

MUSE
De Britse rockband uit Teignmouth staat bekend om rauwe distortion gecombineerd met theatrale vocalen en experimentele performances. Totaal in stijl brengen ze in deze cover, opgenomen bij de BBC Live Sessions, de Prince-vibe over zonder af te doen aan hun eigen sound.

DE STRAATMUZIKANT
Allemaal leuk en aardig die bekende koppen, maar er zijn genoeg muzikanten die door de extravagante Purple One op ideeën zijn gebracht. Zoals deze twee dames. Zonder gene gaan ze helemaal los in de metro.

PRINCE
De beste man was zelf ook niet vies van een covertje. Sterker nog, hij koos tijdens een concert in Coachella (2008) voor de Radiohead hit Creep.

Fun fact: Prince stond bekend om zijn afkeer voor YouTube. Bijna geen een nummer van hem is op het medium te vinden. Radiohead daarentegen is wél een groot voorstander van het videonetwerk. De band dwong daarom Prince om zijn versie van Creep online te laten staan, nadat hij het geblokkeerd had. Leadzanger Thom Yorke: “Well, tell him to unblock it. It’s our fucking song.” (Associated Press, 2008)

Meer Friday

Nieuwste