Go Short: Goed verhaal, lekker kort!

Het is vrijdag! Dat vieren we voortaan elke week met gekkigheid die je stiekem kunt checken tijdens de laatste uurtjes van de werkweek.

Deze keer: korte horrorfilms gezien op het Go Short Festival in Nijmegen. Alles is onder de vijf minuten, dus als je baas er even niet is, knal je er weer eentje tussendoor. Daar worden de uren niet alleen korter van, maar je adrenalineproductie draait ook overtoeren. Just what the doctor ordered om je klaar te stomen voor het weekend.

THE SIMPSON COUCH GAG [YOU’RE NEXT] Een grappige animatie waarin onze helden van de Simpons onverwacht bezoek krijgen van de horrorfilm killers uit You’r Next (2011).
Regie: Lee Handcastle / United Kingdom/ 2015

THE CHICKENING Weet je de Shining van Kubrick nog? Freaky shit was dat. The Chickening is de fictieve trailer voor een alternatieve versie van de film. Beslis zelf maar wat enger is: het origineel, of deze pulp mashup variant. Wij pisten in ieder geval in ons broekje.
Regie: Davy Force, Nick DenBoer /Verenigde Staten/ 2016

INVADERS Als inbreker wil je natuurlijk wel indruk maken met je verschijning. Doe je een presidentenmasker op á la Point Break, of wordt het toch een bivakmuts?
Regie: Jason Kupfer /Verenigde Staten /2015

LIGHTS OUT Iedereen is weleens bang voor het donker. Nadat wij deze korte film zagen, sliepen we toch nog een paar nachtjes met het licht aan en ducktape op het lichtknopje. We raden je aan om dit sowieso tijdens kantooruren te kijken.
Regie: David Sandberg /Verenigde Staten /2013

Korte films op het grote doek zien? Zet dan de Simplon UP Short Movie Night op 12 mei in je agenda. Check hier het programma.

Meer Friday

Nieuwste