FENN: “There’s you, there’s me, and then there’s the craving in between”

We zijn eigenlijk op vakantie, maar als je een mailtje van FENN krijgt met daarin een teaser waar je hart sneller van gaat kloppen, tja… Dan slingeren we de boel weer aan natuurlijk. 

De laatste keer dat we wat van het duo Fenneke Schouten en Frank de Boer hoorden, was in 2014. De sound en de lyrics op de plaat Bring me Fire was zo dik, ranzig en tegelijkertijd poppy, dat we er geen genoeg van konden krijgen. Dat de jonge ondernemers niet hebben stilgestaan, bleek uit de teaser die we donderdagavond te zien kregen.

Fenneke wilde er niet teveel over kwijt, maar wie tussen de regels door leest, begrijpt dat wat er op komst is de belofte van de vorige plaat verder doortrekt. Nog meer duisternis, meer vuige sounds, meer FENN.

Ha Fenneke, wat een toffe verrassing was die teaser in de DATmailbox! Kun je een heel klein tipje van de sluier voor ons oplichten over wat je in petto hebt?

 There’s you, there’s me, and then there’s the craving in between.

Kunnen we dit nieuwe werk al in 2016 verwachten, of moeten we nog even geduld hebben?

Inderdaad.

Het is al een tijdje geleden sinds je laatste plaat Bring me Fire. Wat heb je in de tussentijd gedaan?

Ik ben druk geweest met van alles en nog wat. Zo ben ik laatst begonnen met het aanleggen van een moestuin. En ik kan je vertellen dat ik niet zo positief tegenover slakken sta. Verder ben ik begonnen aan kickboxen. Daar krijg je spierpijn van. En ik ben een sideproject gestart. Ook kan ik tegenwoordig heel goed een ketting terug op de fiets leggen. Moet je wel tegen vieze handen kunnen.

Wij zijn stiekem al met vakantie. Ga jij nog op vakantie, of bikkel je aan één stuk door tot dit meesterwerk af is? 

Vakantie tjee, ja dat zou ook wel fijn zijn. Momenteel ken ik het begrip vakantie even niet.

Of is het stiekem al af?

M’n tomaten zijn nog niet rood aan het worden, dat komt door gebrek aan zon.

Heb je zelf nog iets wat je zou willen delen met onze lezers? The floor is yours.

Smurfenijs en diepvriespizza, daar kun je me ieder moment voor wakker maken. Of het ijs op een pannenkoek doen, daar word ik ook erg blij van. Verder dronk ik laatst een variant van de White Russian gehad, aanrader. Maar een Flatline shotje -mocht iemand ooit in Antwerpen zijn- niet doen. Dat was iets met te veel Tabasco en de vlammen kwamen mijn neus uit!

Check hieronder Bring me Fire

 

Meer Friday

Nieuwste