Sascha Elisah en het leven van een jonge ondernemer

Sascha Elisah

Sascha Elisah brengt tijdens Record Store Day haar nieuwe EP Weatherproof uit. Een project gemaakt in eigen beheer met als onderwerp: de struggles van een twintiger en de tegenslagen van een jonge ondernemer.  

Ha Sascha, wat tof dat wij als eerste je plaat mogen ophangen aan onze wall of fame! Is dit je eerste EP?

“Ja, dit is echt mijn eerste EP. Hiervoor heb ik wel een single uitgebracht in samenwerking met het Groninger Museum. Daarnaast waren er ook wat eigen opnamen online.”

Groninger Museum? Wat tof! Wat voor samenwerking was dat?

“Ik heb bij twee kunstwerken die in het museum te vinden waren een liedje geschreven. Het was niet eens de bedoeling om dat echt uit te brengen. Steven van Kolsteren die bij Groninger Museum werkt, vond het wel cool.”

“Hij wist dat ik nog nooit iets had uitgebracht en heeft me geholpen die twee nummers te releasen. Dat was dus in 2015.”

En nu twee jaar later een dikke EP. Hoe gaat dat zo in zijn werk?

“Ik heb even wat ervaring opgedaan. In 2015 ben ik op Horizon Tour geweest. Dat is op een platbodemschip. We zijn toen met allemaal muzikanten langs de eilanden gegaan. Dat was heel leuk.

“Nadat ik vervolgens ook nog eens aan de Popronde 2016 had meegedaan, was ik op een punt aangekomen waarvan ik dacht: nu moet ik iets gaan opnemen.”

Leef je van je muziek?

“Nee. In 2015 ben ik mijn eigen webdesignbedrijf begonnen. Het gaat best goed daarmee. Dat was ook de reden dat ik minder vaak heb opgetreden in dat jaar. Maar ik ben nooit gestopt met muziek maken. Mijn focus was gewoon meer op De Webtuin gericht. Zo heet mijn bedrijf dus.”

“Je moet volgens mij ook altijd iets naast je muziek doen. Vallen en opstaan, geeft weer inspiratie om te schrijven. Niet dat mijn bedrijf mislukt is, hoor. Als het echt goed loopt met je muziek, stop je natuurlijk. Maar door echt van kunst te moeten leven, komt er veel druk op het creatieve proces. Dat is ook niet altijd goed.”

Gaat daar Weatherproof ook over?

“Ja, onder andere. Het gaat voornamelijk over de ontwikkelingen die je tussen je twintigste en dertigste levensjaren meemaakt. Je bent heel erg zoekende met wat je wilt. Qua werk, wat betreft vriendschappen en relaties. Alles een beetje.”

“Het zijn de struggles van een twintiger. Ook als ondernemer heb je hiermee te maken en je leert er iedere keer heel veel van.”

Wat tof! Wanneer is de release van je plaat?

“Komende zaterdag al! Tijdens Record Store Day heb ik zelfs een mini tourtje door het Noorden. Zo speel ik eerst in Friesland in Franeker en Leeuwarden. Daarna ga ik door naar Groningen bij de Jongens van Hemmes. Daar staan ook bijvoorbeeld Vikings in Tibet. En ik eindig in Veendam.”

Drukke dag dus zaterdag

“Jazeker! Ik heb er heel veel zin. Komen jullie ook kijken?”

Nou vooruit dan maar!

“Deal, zie jullie daar!”

Meer Backstage

Nieuwste