Stop met janken: hier zijn vijf Nederlandse alternatieven om over Drake heen te komen

Drake stelt weer even 15.000 fans teleur door zijn show gisteren te cancelen. En dan ook niet een dag van te voren of zo, nee hij cancelt gewoon een uur nadat de show had moeten beginnen. Jammer Drake.

Drake haten is moeilijk, het blijft een muzikale baas natuurlijk. Maar wanneer je €50,- moet betalen voor een retourtje Groningen-Amsterdam zonder dat het je ook maar iets oplevert, gaat het haten wel een stukje makkelijker.

Misschien dat hij het later ook wel goed gaat maken, maar nu moet je echt even je gedachten op iets anders gaan zetten. En hoe kom je het beste over een ex heen? Juist keihard rebounden die handel.

Zie hier een lijstje met Nederlandse artiesten die minstens zo dope zijn als Drake en geen shows afzeggen.

Roelie Vuitton

“Ja hoor!”, horen we je al denken. “Die gasten van DATmag zien hun kans weer schoon om Roelie te promoten.” Nou dat heb je dan bijzonder goed in de smiezen vriend!

We love Roelie en dat zou jij ook moeten doen. Vooral met dit lenteweer. Neem even een break van 42 minuten. Zet je raampjes open en laat je hele straatje meegenieten van dit Groningse meesterwerkje.

Ares

Young Ares deed een aantal jaar geleden mee met The Next MC. Omdat ik lui ben en geen zin heb om een beetje research te doen weet ik niet of hij gewonnen heeft. Doet er ook niet toe. Ares was toen als klein en bijzonder getalenteerd ventje, vooral bezig met boombap/backpack/rhymeskilz-hiphop. Daar is hij nu volledig van afgestapt.

Nu zingt hij over allemaal emo-achtige dingen, maar dat doet hij op zulke heerlijke beats dat het daardoor echt keihard is. Zijn album Prins is 24 maart uitgekomen. Dikke aanrader en wat ons betreft één van de meeste ondergewaardeerde artiesten van dit moment.

Dave Budha

De Brabantse Budha is een nieuwkomer. Hij tekende begin dit jaar bij Noah’s Ark. Vorige week bracht hij de Raamuit EP uit. Een heerlijk plaatje om lekker bij weg te viben. Denk ambient, denk autotune, denk ratelende hi-hats en je snapt waarom hij in deze lijst staat.

ANBU

ANBU is een vreemde eend in dit rijtje. Maar in welke lijst je ze ook plaatst, het zullen altijd rare vogels blijven. Deze boys uit Venlo hebben niet die dromerige vibe, maar gekke muziek maken ze zeker wel.

Daarnaast hebben we dikke respect voor hun werkethos. Bijna wekelijks brengen ze een nieuwe clip uit en naast muziek zijn ze ook met mode bezig. Vette merchandise en alles. Wedden dat dit een hele grote gaat worden in 2017?

Ome Omar

Ome Omar is sowieso een baas. Hij schrijft, rapt en geeft Nederlands op een middelbare school. Wat een topper. Daarnaast doet ‘ie vast nog veel meer, maar zo goed kennen wij hem niet.

Anyway, tegenwoordig rapzingt (nieuw woord!) hij met mega veel autotune en dat is master. Onkel bracht 10 maart de EP Hombel uit. En je raadt het al, die is de moeite van het beluisteren meer dan waard.

Nou niet meer janken! Luister deze tracks en tot de volgende keer maar weer.

Meer Video

Nieuwste