Vintage Mutant Indie Vikings strike again

Ergens in de kelders van de Biotoop in Haren, klinken speelse gitaarloopjes, rauwe drumbeats en ruimtelijke basriffs. De boys van Vikings in Tibet nemen hun nieuwe plaat op in Funny Bones Studios en wij mogen een kijkje achter de schermen nemen.

“Loop maar mee”, Marijn  staat ons op te wachten. “We moeten wel even stil zijn. Bas en drums staan er al op. We zijn nu met de gitaarpartijen bezig.” Stilletjes sneaken we door de doolhof, die Funny Bones Studios heet.

Existentieel zuchtje

Om een hoekje staat drummer Niels druk in gesprek met fotograaf Vincent. Nou, zo stil hoefden we dus ook niet te zijn. Of toch wel. Wanneer we de laatste deur doorkomen, duiken we in een bak van gitaarloopjes doordrenkt van zware galm.

Frontman Jeppe zit in de opnameruimte. Hij is al de hele dag bezig. De boys moeten nog tot zondag en Marijn heeft geen toon op tape staan. “Gaat het nog? Ik hoor een diepe zucht”, zegt producer Matthijs. Marijn lacht. “Ja hoor, mijn moeder noemt het mijn existentiële zuchtje.”

Vintage Mutant Indie Vikings

Basgitarist Joe zit met zijn laptop op schoot en luistert al niet meer naar het opnameproces. Op zijn beeldscherm zijn grote paarse vlakken te zien. Hij kijkt met een lachje op. “Wat ik aan het doen ben. Kom maar kijken.”

Hij zoemt uit en we kijken tegen een Photoshop canvas aan. Hij ziet het enthousiasme op ons gezicht wanneer we het klassieke logo van Teenage Mutant Ninja Turtles zien, alleen dan verbasterd in een Vikings jasje. “Ja, ik vermaak me wel tijdens de opnames.”

Vikings in Tibet min-docu

Hoofdredacteur E6 loopt ondertussen rond met zijn camera en filmt. Het album van Vikings in Tibet is nog lang niet klaar. Eerst neemt de band zes nummers op. In februari vervolgen ze hun werk. “Dan pakken we nog zes nummers op”, zegt Marijn.

Oh, dan hebben we tijd genoeg om een mooie insteek voor een mini-docu te vinden. Maar tot die tijd nemen we afscheid. Succes en make it count, boys. “Komt goed!”

Meer Backstage

Nieuwste