Cinema Kinski verzorgt een tripje door de beste psychedelische films

De vriendengroep die we kennen van openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren komt met iets nieuws: Cinema Kinski. Een nieuw concept met kekke films.

Het eerste filmprogramma van 25 t/m 27 maart gunt ons een tripje naar de beste psychedelische films. Zet je saaie Netflix maar op pauze, je was toch niet aan het opletten.

The Substance

Op dinsdag 26 maart laat het witte doek ons The Substance zien. Een docu over de ontstaansgeschiedenis van LSD. De film vertelt een chronologisch verhaal vanaf de jaren vijftig tot nu. Als je toch een dinsdagdip hebt kan een beetje theorie meepikken geen kwaad.

Wegtrippen die depressie

GZ-psycholoog Jan Mars verzorgt de inleiding van de film. Als therapeut is hij betrokken bij het eerste grootschalige onderzoek van het UMCG over de effecten van psychedelica op depressies.

The Substance laat een nieuw terrein in behandelingen binnen de geestelijke gezondheid zien. Het hele idee van therapie in een klein kamertje waar je drie kwartier met iemand praat, gooit de film in de prullenbak.

Hippie spul

Natuurlijk blijven er mensen bang dat dit gare hippie spul er voor zorgt dat je linea recta een gebouw afspringt om weg te vliegen. Jan vindt het wel een uitdaging. “Die mensen wil ik er graag bij hebben. Wellicht kan ik dat soort gedachtes wegnemen.”

Pilletje erbij?

Op de vraag of we nog iets moeten slikken voor de film begint antwoordt Jan stellig: “Het wordt dan lastig de boel te volgen. Je kunt vast genieten van de klanken van de woorden, maar het verhaal gaat aan je voorbij. Natuurlijk ben je vrij dat zelf te ondervinden.”

Naast The Substance zijn de andere films ook de moeite van het kijken waard. Check het programma hier.

Meer Niet te missen

Nieuwste