Drico gaat voor het hoogst haalbare

Afgelopen zomer bracht hij zijn EP ‘Skyhigh’ uit. Vandaag presenteert hij zijn video van de gelijknamige single, waarvoor hij uit een vliegtuig sprong. Aron had het voorrecht om Drico enkele vragen te stellen over deze videoclip, zijn nieuwe plaat en zijn plannen voor 2016.

Voor de videoclip van het nummer Skyhigh ben je uit een vliegtuig gesprongen. Hoe voelde dat?

“Ge-wel-dig! Het was echt één van de vetste ervaringen die ik ooit in mijn leven heb gehad. Een life-changing experience. De vrije val zelf duurde 45 seconden, maar het voelde alsof het er maar vier waren. Ikzelf ga het zeker vaker doen en ik kan het iedereen aanraden om het ook een keer te doen!”

Hoe is de videoclip gemaakt toen je eruit sprong?

“Er was een filmcrew mee die de hele dag aan het filmen was. Zij gingen niet mee in het vliegtuig, maar er was een cameraman van Skydive Hoogeveen. Hij is vervolgens mee gesprongen en heeft alles gefilmd met een camera die vastzat op zijn helm.”

Hoe ben je op het idee gekomen om uit een vliegtuig te springen?

“De titel van het nummer is Skyhigh en ik vroeg mezelf af: ‘Hoe hoog kan ik eigenlijk gaan?’. We kwamen tot de conclusie dat het springen uit het vliegtuig het hoogst haalbare was en besloten dat te doen. We zijn vervolgens naar Hoogeveen gereden waar we konden skydiven vanaf vier kilometer hoogte.”

Op vrijdag 15 januari sta je op Eurosonic. Wat verwacht je daarvan?

“Ik verwacht eerlijk gezegd een walhalla om te netwerken, want volgens mij zijn daar enorm veel mogelijkheden om contacten te leggen. Ook wil ik natuurlijk duidelijk maken wat ik kan en verder
verwacht ik een heel mooi feest. Het lijkt me echt tof om daar op te treden.”

Speelt dat netwerken zo’n grote rol binnen je carrière?

“Het is echt belangrijk. Ik denk dat het één van de belangrijkste dingen als artiest zijnde, naast dat je goede muziek maakt natuurlijk! Je moet ergens je muziek kwijt en netwerken speelt daar een hele belangrijke rol in. Zonder mijn netwerk zou ik ook absoluut niet gekomen zijn waar ik nu ben.”

Heb je nog tips voor beginnende artiesten op dat gebied?

“Wees brutaal, maar niet onbeschoft! Wees niet bang om jezelf te laten zien en om op mensen af te stappen.”

Je aankomende nieuwe plaat heeft als titel “Wat is rijkdom”. Heb je ook een bepaald thema op deze plaat in gedachten?

“Het thema om deze plaat heeft te maken met wat iemand ervaart als rijkdom. Het gaat dan niet alleen om de materiële waarde, maar ook bijvoorbeeld om de liefde om je heen. Op Eurosonic zal ik er ook zeker wat nummers van spelen!”

Wat gaat 2016 je verder brengen?

“We zijn begonnen met het starten van een label, genaamd 9th Cube. Dit jaar hebben we heel veel muziek gemaakt, die eigenlijk pas volgend jaar uit zal komen. Ik heb het dan niet alleen over muziek van mezelf, maar ook van bijvoorbeeld Mr. Memoir, Primetech en Victor Fataal. We hopen dan ook dat we op Eurosonic wat aandacht hiervoor kunnen krijgen. In het begin zullen we ons focussen op het groepje artiesten dat er nu bij zit, maar later hopen we natuurlijk meer artiesten er bij te krijgen! ”

Bedankt Drico!

Tags:

Meer Niet te missen

Nieuwste