Hoezo Pinksteren en wat je allemaal kan doen

Jezus, wat gaat de tijd snel. Dit weekend is het alweer Pinksteren. Hoe we dat weten? Pinkpop is nog steeds een ding. Half Nederland maakt er een probleem van dat Justin Bieber daar komt optreden. Zodoende kwam het in onze tijdlijn terecht. Haten op Bieber hoeft niet. Die guy maakt nu al een tijd lang dikke tracks. 

Pinksteren dus. Iedereen weet dat tijdens het pinksterfeest de Heilige Geest, de derde Persoon van de Allerheiligste Drie-eenheid, wordt herdacht. Hij daalde neer vanuit de hemel op de apostelen en andere aanwezige gelovigen. Gebeurt ook niet elke dag.

Maar hoe en wat, dat weet verder niemand. Niet belangrijk. Dit stukje gaat alweer alle kanten op.

Wat wel van belang is, is dat de supermarkten gewoon open zijn. Daarnaast zijn er dit weekend allemaal leuke dingetjes te beleven in Stad en ommeland. We lichten er een paar uit. JA LEUK!!!!!

Klein Berlijn op de Grote Markt

Op maandag 5 juni wordt de Grote Markt omgetoverd tot Klein Berlijn. Alleen dan zonder dikke techno clubs, hippe restaurants, Angela Merkel en streetart, maar met heel veel kleren. Want in Berlijn dragen ze moeilijk veel tweedehands kleren. Echt waar? Geen idee.

Mocht je net zo skeer zijn als de DATmag-redactie, maar er toch een soort van fashion-achtig bij willen lopen: go check het uit.

My First Festival

Zaterdag kun je met je koters naar een festival speciaal voor vierjarigen. Iemand zal hier wel dikke monnies mee maken, want dit doe je toch niet voor de lol? Nou ja, heb je zaterdag niks te doen, heb je kinderen en wil je die zo vroeg mogelijk kennis laten maken met festivals (why???) dan kun je dus terecht bij de Oosterpoort. GENIET ERVAN.

Kijk die jongen in het blauw. Hij snapt het.

Flinke Pink

Anders gooi je even een paar pillen in je mik en ga je met je flinke pink naar Leek. Daar kun je drie dagen elke avond uit je plaat op 90’s, hardstyle en trance.

Nee hoor, verras je moeder eens met een bos bloemen. Misschien is het goed dat je een keer rustig aan gaat doen. Je wordt oud.

Kei en keihard gaan. Fotograaf onbekend.

Pinksterlandagen in Appelscha

Ik woonde vroeger naast deze camping en ik vind het leuk om dat te vermelden. Je kunt er allemaal workshops enzo volgen, maar toen ik er kwam was ik nog te jong en stoned om er iets van mee te krijgen. De sfeer was altijd top. Verder weet ik niet zo veel. Sorry.

Toen ik het ging googlen, schrok ik van het plaatje dat ik vond. Vet hippe, vrolijke shit ja. Vroeger was het altijd wel lekker rauw stijltje. Ga zelf maar eens googlen. Googlen, google, googlen.

Kunst route Oostellingwerf

Als je toch in Appelscha bent, kun je naast het plannen van een Anarchistische staatsgreep ook een leuke fietstocht maken en de kunstroute volgen. Mijn bloedeigen moeder doet ook mee. Vet leuk, kom kijken. <3

Ik ga dus wel naar mijn moeder toe dit weekend. Volgende week weer naar de tering.

Ik kon geen foto’s vinden, maar check deze gekke website. Kunst met een hoofdletter K. Keihard.

Multiculinair Food Festival

Vind jij het ook zo belangrijk dat de naam van het festival belooft wat het doet, dan is dit echt iets voor jou! Kasper van Hoek vind het een goede naam.

Het hele Bernoulliplein (bij de Korreweg) staat vol standjes met vreterij uit verschillende culturen. Hele dag eten en in de zon zitten: ’t kon minder.

Ziet er toch leuk uit. Dit is trouwens bij dat veldje waar normaal die rotsblokken liggen, weet je wel. Waar laten ze die dingen eigenlijk?

Dat was het wel weer

Hier nog even lekker nummertje van JB. Met Nas. Besef.

Meer Niet te missen

Nieuwste