BETER OP PAPIER. met de social mediamarketeers van Be Bricks

Akkelee Dercksen en Maya Garate Gamboa zijn de eigenaars van Be Bricks. Dit bedrijf helpt ondernemers bij het verbeteren van hun zichtbaarheid op social media door een sterke brand op te bouwen, advertentiecampagnes op te zetten en door het creëren van content.

In deze aflevering van Beter op Papier. gaan we in gesprek over het opzetten van een bedrijf met je beste vriendin. Wat staat er op het spel? Daarnaast gaan de dames in op tips, tricks en wijze adviezen uit het social media universum en ik krijg eindelijk het antwoord op de vraag: hoe los je een Rubiks Kubus op in dertig seconden?

Best friends, partners in crime

Tijdens hun studie Communicatiewetenschappen aan de RUG ontmoeten de twee Hanzehogeschool alumni elkaar en de vonk slaat over. Het tweetal is onafscheidelijk en wanneer hun diploma eenmaal op zak is, zien Akkelee en Maya geen andere optie dan een bedrijf te starten met z’n tweeën.

“We hebben natuurlijk veel met iedereen hierover gepraat en gekeken wat valkuilen kunnen zijn.” Uiteindelijk is de conclusie dat ze alles te winnen hebben en het enige wat op het spel staat is hun vriendschap. No brainer!

Be Bricks

De naam Be Bricks staat voor samen bouwen aan een doel, sterk zijn voor je klant, een rots in de social media branding. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar het echte verhaal achter de bedrijfsnaam is wel heel bijzonder.

Laten we het er op houden dat creativiteit hoog in het vaandel zit bij de twee ondernemers. Ze schuwen niet om tijdens een brainstorm de grenzen van het surrealisme af te tasten en dat is dan ook hun kracht.

Random Facts en Rubiks Kubussen 

Het gesprek neemt telkens een andere wending zodat we van serieuze onderwerpen – als hoe je doelgroepen via SnapChat bereikt en of je dat wel echt wilt – belanden bij een speelse brainstorm over Instagram-accounts en andere mad skills.

Want hoe tof is het als je een experiment doet met een account die niemand volgt en elke dag een random fact post? Of beter nog: hoe los je een Rubiks Kubus op in dertig seconden? Akkelee kan het en Maya sinds een paar weken ook. Het geheim? Iets met een kruis. Enjoy!

S/O naar onze matties van HanzeMag en mijn tech-team Jasper Bosgraaf en Irie Weergang. Volg ons op Podbean, Soundcloud, Spotify en iTunes. Wees niet skeer, vijf sterren to the max.

Meer Podcast

Nieuwste