Jornt Weersing: “Een frituursnack krijg ik ’s ochtends nog niet door mijn keel. Hoe lekker het ook is.”

Deze morgen spraken we met één van de meest vernieuwende ondernemers binnen de Nederlandse snackcultuur. Met zijn bedrijf De Bruine Fruitschaal ontwerpt hij nieuwe, vette snacks die ook nog eens culinair hoogstaand zijn. Lees in deze Start-up hoe ondernemer Jornt Weersing zijn ochtenden begint.

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Ik ben absoluut geen ochtendmens, dus meestal zijn het geen positieve gedachtes. Als het aan mij lag, slaap ik elke dag het liefst uit. Helaas kan dat natuurlijk niet, want de wekker gaat meestal rond een uurtje of acht.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Ik moet ’s ochtends echt niet te veel aan mijn hoofd hebben. Mensen moeten ook niet teveel praten of diepgaande gesprekken met mij willen voeren. Het liefst zit ik gewoon voor de tv met het verstand op nul, terwijl ik rustig mijn ontbijt naar binnen werk. Vaak interesseert het me ook niet echt wat ik op TV zie. Zolang het maar iets is, ben ik tevreden.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Zo ’s ochtends vroeg ben ik absoluut geen grote eter. Een frituursnack krijg ik dan ook echt niet door mijn keel heen. Hoe lekker het ook is. Ik zou eerder gaan voor een redelijk standaard bankje yoghurt met muesli en een kop koffie!”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Nee, absoluut niet. Ik denk namelijk dat wanneer ik ’s ochtends muziek ga luisteren ik er alleen maar moe van word. Mijn dag moet gewoon in alle rust beginnen.”


Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Ik denk dat ik meer uit mezelf had kunnen halen. Tegelijkertijd hebben mijn acties van vroeger wel geleid tot waar ik nu ben. Het is gegaan zoals het is gegaan. Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar ik zou niks anders hebben gedaan.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Op het moment ben ik bezig met het organiseren van een frituurfestival. Foodfestivals zijn heel populair, maar de Nederlandse snackcultuur wordt daarop niet echt vertegenwoordigd. In aanloop naar het festival organiseer ik een kroketwedstrijd waaraan iedereen kan meedoen. Mensen mogen hun eigen kroket ontwerpen en hun ideeën insturen (bruinefruitschaal@gmail.com). Op het frituurfestival zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Van het winnende ontwerp wordt er vervolgens honderd kilo aan kroketten gemaakt. Het festival zal in Mei plaatsvinden en ik zou het natuurlijk heel leuk vinden als mensen langskomen! Tot die tijd kunnen mensen mijn Facebook-pagina in de gaten houden.”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben oprecht benieuwd hoe een dictator als Kim Jong-un zijn ochtenden begint!”

Meer Start Up

Nieuwste