Mr. Wallace frontvrouw Renske moet ’s ochtends AB-SO-LUUT geen gezeur aan haar kop hebben

Tijdens Record Store Day brengt skaband Mr. Wallace haar nieuwe EP uit Breath Again. Aron belt frontvrouw Renske de Boer wakker. Hij krijgt een hijgende Renske aan de lijn, die net klaar is met een sessie touwtjespringen.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Meestal niet zo veel. De avond van tevoren heb ik vaak al doorgenomen wat ik die dag erna ga doen. Op de dag zelf kan ik dan meteen m’n bed uit, omdat ik weet waar ik aan toe ben. Eenmaal uit bed, ga ik eerst touwtjespringen.”

Touwtjespringen op de vroege morgen?

“Ja, en wel 200 keer! Al is dat sneller voorbij dan je denkt. Ik ben ermee begonnen, omdat ik toch eens een ochtendmens wilde worden. Het motiveert me om vroeg op te staan en is daarnaast ook nog eens gezond. Ook is het super fijn om een langere dag te hebben, dan wanneer je zo lang in je bed blijft liggen.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Ik trek ’s ochtends niet zo heel veel. Vaak vind ik het al vervelend als iemand tegen me praat. Het liefst begin ik mijn ochtenden in alle rust. Ik moet AB-SO-LUUT geen gezeur aan mijn kop hebben.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Het nummer Shuffle a Dream van Little Dragon vind ik een heel fijn nummer om mee op te staan.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Ik ga dan voor een geroosterd broodje met pindakaas, banaan en honing. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is een echte aanrader. Ook mag de koffie niet ontbreken. Dat is standaard het eerste wat ik op een dag naar binnen werk.”

Als je jezelf aan het begin van je carrière zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Regel je financiële shit! Ik was hierin altijd behoorlijk laks en heb hierdoor redelijk wat geld gemist. Voor de rest zou ik vooral meegeven om door te gaan met wat je leuk vindt. Dat heb ik altijd gedaan en heb er nooit spijt van gehad.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“We hebben ons nieuwe album Breathe Again gereleased! Ik zou het natuurlijk heel tof vinden als iedereen die zou checken.”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Naar Bente Hout van Sväva. Ik vind de band heel tof en ik heb het idee dat zij alles heel goed voor elkaar heeft. Ik ben benieuwd of dat ’s ochtends ook het geval is.”

Ga je nog wat tofs doen vandaag?

“Niet echt eigenlijk! Ik moet de hele dag leren voor de studie. Helaas!”

Meer Start Up

Nieuwste