Nerdflash overzicht met: Jumanji, Leatherface, Ready Player One, IT, Terminator en meer!

Nerdflash praat ons maandelijks bij over wat er allemaal gaande is in de sci-fi-fantasy-actie-wereld. Games, films, evenementen en alles wat daar tussen zit.

TRAILERS JULI

We beginnen met een overzicht van trailers die je afgelopen periode gemist hebt, maar die je dus echt móet zien.

Jumanji: Welcome to the Jungle

Een vervolg op de klassieker uit onze jonge jaren? Yes! met Dwanye “The Rock” Johnson, Jack Black en Kevin Hart? Oh jazeker!

In dit vervolg op de film uit 1995 zien wij hoe een stel pubers in aanraking komt met het spel dat bekend staat om zijn speciale krachten. Ditmaal zijn de regels iets anders dan voorheen. In plaats van een bordspel worden de tieners via een computerspel de jungle ingezogen.

Jumanji draait vanaf 21 december in de bioscoop.

Leatherface

Dit jaar verschijnt er weer een heuse “shitload” aan horrorfilms in de bioscoop, waaronder de Texas Chainsaw Massacre-prequel: Leatherface.

Het heeft eventjes geduurd, maar de langverwachte film over de jonge jaren van deze seriemoordenaar uit Texas, verschijnt dit jaar dan eindelijk in de bioscoop. Verwacht veel spanning, gore, achtervolgingen en historie van de familie Sawyer.

Leatherface draait vanaf oktober in de bioscoop.

Ready Player One

In deze nieuwe Steven Spielberg-film zien wij hoe de wereld wordt geteisterd door de gevolgen van een energiecrisis die voortkomt uit het opraken van fossiele brandstoffen en de gevolgen van klimaatverandering.

Wereldwijd is er sprake van sociale problemen en economische stagnatie. Om aan die dramatische werkelijkheid te ontsnappen, maken mensen wereldwijd gebruik van OASIS, een virtual reality simulator die je de mogelijkheid geeft een heel ander leven op te bouwen.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ernest Cline en zit vol met referenties naar onder andere Back to the Future, The Iron Giant en meer.

Ready Player One draait vanaf 23 maart 2018 in de bioscoop.

Justice League

Tijdens San Diego Comic Con heeft Warner Bros. in samenwerking met DC Entertainment een nieuwe, 4 minuten durende, trailer onthuld voor de aankomende Justice League film. In deze, zeer uitgebreide, trailer zien wij, naast het vaste team, ook J.K. Simmons als Commissioner Gordon en Cirián Hinds als Steppenwolf.

Justice League draait vanaf 16 november in de bioscoop.

IT

Pennywise, de clown die ons allemaal nachtmerries bezorgde als kind, is terug in deze nieuwe verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King.

Ditmaal stapt Bill Skarsgård in de rol van Pennywise en zien wij onder andere Finn Wolfhard (Stranger Things) als één van de leden van de Losers Club.

IT draait vanaf 7 september in de bioscoop.

NIEUWS:

Koning van de zombiefilm George A. Romero overleden.

Afgelopen maand werd bekendgemaakt dat, na een korte maar agressieve strijd met longkanker, regisseur George A. Romero is overleden.

Romero was vooral bekend van zijn Dawn of the Dead-films en andere cultklassiekers als The Crazies en Knightriders.

George A. Romero werd 77 jaar oud.

Twee nieuwe Harry Potter boeken onderweg.

Afgelopen maand kwam het nieuws naar buiten dat de schrijfster druk bezig is met twee nieuwe boeken over de jonge tovernaar.

Om het twintig jarig bestaan van het eerste boek te vieren verschijnen er in oktober twee nieuwe boeken, namelijk Harry Potter: a Journey Through a History of Magic en Harry Potter: A History of Magic.

In de eerste komt de lezer alles te weten over allerlei magische wezens en toverspreuken. Het tweede boek neemt de fans mee naar de onderwerpen die Harry en zijn vrienden bestudeerden op Zweinstein.

Goed nieuws voor de echte Potterheads dus. Of de boeken ook verfilmd gaan worden is nog niet bekend.

Terminator 2: Judgement Day terug in de Nederlandse bioscopen.

Eind augustus zal na jaren van ontwikkeling de 3D-versie van James Cameron’s sciencefictionklassieker Terminator 2: Judgment Day uit 1991 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

De 3D-versie van T2 is samengesteld door Cameron zelf, in samenwerking met DMG Entertainment en StudioCanal. De film zal minimaal 2 weken in de grotere bioscopen vertoond worden.

De film draait vanaf 24 augustus in de bioscoop.

Eerste trailer Stranger Things seizoen 2 toont terugkeer naar de Upside Down.

Tijdens Comic Con is de eerste trailer voor het tweede seizoen van Stranger Things vrijgegeven. De trailer werpt een blik op wat we mogen verwachten van het nieuwe seizoen.

Onder begeleiding van Michael Jacksons klassieker: Thriller zien wij in de nieuwe trailer de Upside Down terugkeren. Het wordt dan ook langzaam aan duidelijk dat de terugkeer van Will Byers (Noah Schnapps) niet zonder gevolgen is.

Het tweede seizoen van Stranger Things is vanaf 27 oktober te zien op Netflix.

FILMOVERZICHT AUGUSTUS

9 augustus: The Emoji Movie

Diep verborgen in je apps ligt Textopolis. Het is een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen. Zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone.

In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gezichtsuitdrukkingen.

10 augustus: Annabelle: Creation

Annabelle: Creation vertelt het verhaal van een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje tragisch is omgekomen. Wanneer het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit besluit het stel een non en een aantal meisjes in hun huis te verwelkomen. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle: de bezeten creatie van de poppenmaker.

24 augustus: The Dark Tower

In deze film gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Stephen King zien wij revolverheld Roland Deschain een woestijnachtig landschap afzoeken naar The Dark Tower, in de hoop dat hij hiermee zijn met uitsterven bedreigde wereld kan redden.

VOOR DE KIJKBUIS KINDEREN

Rick & Morty seizoen 3

Na een langverwachte belofte van makers Dan Harmon en Justin Roiland, verschijnt 30 juli eindelijk het derde seizoen van Rick en Morty.

Op 1 April werd de eerste aflevering al gestreamd door Adult Swim zelf. Helaas alleen zichtbaar voor Noord-Amerikanen. Vervelend grapje voor ons Nederlanders.

Waar en wanneer het nieuwe seizoen in Nederland te zien is, is nog niet bekend, maar de meeste nerds onder ons weten deze zondag de eerste aflevering online te vinden.

The Defenders

Ook verschijnt deze maand het eerste seizoen van Marvel’s The Defenders op Netflix.
In The Defenders zien wij Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist het gezamenlijk opnemen tegen Alexandra (Sigourney Weaver). Zij wordt bijgestaan door Elektra.

The Defenders is vanaf 18 augustus in zijn totaliteit te zien op Netflix.

Meer nerdflash

Nieuwste