Paradigm Festival: kunst, beats en een sprookjesbos

Paradigm is een begrip in Groningen. Al jaren brengt de organisatie naast vette feesten van hoog niveau, ook het jaarlijkse festival. Dit jaar voor de tweede maal op het oude Suikerunieterrein. Vandaag barst het los.

In 2015 wordt Paradigm uitgeroepen tot beste undergroundclub van de Benelux. Toen nog gevestigd aan de Helsinkiweg in een oude loods. Nu op het oude Suikerterrein. Het heeft iets rauws, iets oers, iets ongedwongen.

De Paradigm falmily groeit met de jaren. Een groep vrijwilligers met liefde voor elektronische muziek, kunst en paradigma brekende liefde. Het uit zich allemaal in de installaties, de programmering en daarmee de sfeer.

Wij namen afgelopen week een kijkje op het festivalterrein. En de volgende vier dingen vielen ons op.

1 – Dream catchers, dream catchers everywhere

Het terrein is groot, vol met installaties, podia en knusse plekjes. Tussen de ringweg en het spoor is het bos. Daar kun je helemaal opgaan in een sprookjesachtige omgeving. De kunstwerken liegen er niet om.

Overal waar je kijkt zijn dream catchers. En nee, niet dat kleine priegeldingetjes dat je boven je bed hangt. Mega catchers hebben we over. Kijk dan!

Tijdens het chillen in de hutjes, netten en bankjes hoef je je dus geen zorgen te maken dat je dromen wegvliegen.

2 – Boomstammen

What up met de boomstammen. Hoe dichter je bij het bos komt, veranderen de podia en de installaties van metaal langzaam naar steeds dikker wordende boomstammen. Lekker oers. Unleash the primate within.

Kijk dan hoe dik. Boomstammen waar je U tegen zegt. Wij wel in ieder geval.

3 – Loslopend wild

Zoals het in een eco-vriendelijke omgeving hoort waarin duurzaamheid een grote rol speelt, is er ook rondlopend wild. Nee, niet de beren gemaakt van takken. Zo gek zijn we nou ook weer niet om het verschil niet te kunnen zien.

We hebben het over de kippen die gewoon lekker aan het rondscharrelen zijn. Waarschijnlijk lopen die niet tijdens het festival rond.

Maar voor de gelukszoekers die een doel nodig hebben tijdens het feesten hebben we een missie: zoek een vers ei.

4 – Kay is er ook

Een van de kunstenaars die zijn fantasie heeft losgelaten op het festivalterrein is niemand minder dan onze Kay. Samen met z’n mattie Steven Jacobs heeft hij een toegangspoort gemaakt. Op de ene toren verwelkomt een vlinderachtige hybride future mensch de bezoekers op het buitendeel van het terrein.

Wanneer de nacht valt, wordt je uitgezwaaid door een mega groot konijn. Ja, echt een mega groot konijn. Vergis je niet. “Die was echt moeilijk om te vangen, jonge”, zegt Steven. “Echt wel”, valt Kay hem bij. “Vooral in die kleuren!”

Meer is meer

Onze matties van Sikkom spraken één van de grondleggers van Paradigm, Paul Grimmius. Check de video hieronder. We zien jullie dit weekend daar. Oké doei!

Meer Niet te missen

Nieuwste