Inge van Calkar: ‘Stiekem snoozen is riskant’

Ze is niet alleen psychologe, maar ook nog eens een zeer getalenteerde singer-songwriter. Lees in deze Start-Up hoe Inge van Calkar haar morgen begint!

Wat is het eerste wat er door je heengaat, als je ’s ochtends de wekker hoort?
“Hè, kut! Eigenlijk vind ik het nooit leuk om ’s ochtends de wekker te horen. Vooral niet omdat ik een echte uitslaper ben en er voor mijn werk heel vroeg uit moet. Doordeweeks werk ik als psycholoog in Emmen, terwijl ik in Groningen woon. Hierdoor gaat de wekker om kwart voor zes, en dat vind ik toch wel heel vroeg!”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Eigenlijk heel veel! Stiekem snooze ik vaak nog wel eens tien minuutjes. Dat is erg riskant, want ik moet m’n hele ochtendritueel dan nog doen. Als er ook maar iets misgaat, dan loopt de hele planning verkeerd.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?
“Als ik net uit bed kom, vind ik het wel prettig als het stil is. Voordat ik naar werk toe ga, moet ik altijd eerst nog even fietsen naar een collega. In die tussentijd luister ik dan vaak naar liedjes van mezelf die in de maak zijn, of naar een andere band. Op het moment luister ik veel naar Son Lux, echt een te gekke band!

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou eten, wat zou dat dan zijn?
“Ik ga dan voor een simpel broodje kaas met chocolademelk. Het zal je misschien verbazen, maar koffie drink ik pas op werk.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers zou willen delen?
“Afgelopen week ben ik samen met Bas Kennis van BLØF bezig geweest met het schrijven van een nieuw nummer. Ik ben namelijk bezig met een nieuwe plaat, waarbij ik samenwerk met verschillende artiesten. De cd-release staat gepland voor eind dit jaar, of begin volgend jaar!”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Net zoals andere kunstvormen wordt muziek vaak weggezet als iets ‘voor erbij’. Dat is naar mijn mening onterecht en ik denk juist dat je trots op jezelf mag zijn als muzikant. Vroeger zag ik net als vele anderen muziek als slechts een hobby. Ik zou aan mezelf meegeven om muziek te zien als een volwaardige bezigheid! De laatste tijd realiseer ik steeds meer dat het voor mij de hoogste prioriteit heeft en dat ik bereid ben er andere dingen voor op te geven.”

Wie zou jijzelf een keer in deze rubriek willen zien?
“Ik ben wel benieuwd naar de ochtend van Marcel Wolthof, de drummer van mijn band!”

Meer Start Up

Nieuwste