Merlijn Poolman

Deze week in Start Up: Merlijn Poolman! Hij is opperbaas van de Groningse club Subsonic, expert op het gebied van cultureel ondernemen en programmeur bij Simplon.

 

Merlijn! Hoe begin jij je ochtend?

“Dit doe ik met een slechte gewoonte die ik naar mijn idee echt moet afleren: het checken hoeveel Facebook berichtjes ik heb. Ik ben van mezelf een redelijk chaotisch persoon en het creëert een soort rust als ik mijn inbox op ‘0’ heb staan. Daarnaast geeft het me een prettig gevoel als ik iedereen die me een bericht heeft gestuurd, heb geantwoord.”

 

Ben je een uitslaper?

“Ja! Als het kan, doe ik het heel graag. Soms hebben we afterparty’s tot 12 uur ’s middags. Daarna duik ik het liefst voor een lange, zeer lange tijd mijn bed in! “

 

Wat moet er ‘s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Wat ik heel erg vervelend vind, is om ’s ochtends gebeld te worden. Ik begin mijn dag graag rustig. Meteen inhoudelijke gesprekken voeren, daar word ik niet blij van. Het is helemaal erg wanneer iemand me lastig valt met een stom kut probleem, dat ze zelf ook kunnen oplossen. Daarnaast zijn de mensen die mij bellen vaak al een paar uur bezig met werken, terwijl ik pas in bed lag toen zij eruit gingen!”

 

Stel je voor dat je de rest van de week hetzelfde ontbijt moest eten, welk ontbijt zou dat zijn?

“Poeh, dat verschilt hoor. Ik heb namelijk altijd verschillende periodes qua ontbijt. Vroeger nam ik een redelijk standaard bakje cruesli met yoghurt. De laatste tijd ben ik meer in een kaiserbroodjes vibe. Het drinken varieert per keer. Nu eens een koffietje, een andere keer een theetje. Zelf ben ik niet echt van de culinaire hoogstandjes. Ik hou het lekker makkelijk en eigenlijk altijd kaas gerelateerd.“

 

Wat zijn je favoriete wake-up songs?

“Voor sommige mensen is dit echt hele nare muziek, maar ik kan heerlijk wakker worden met wat Death Metal of Industrial Hardcore. Vooral het nummer ‘Journey Through Time’ van Waldhaus. Dat is echt een nummertje waar ik meteen van ga knallen! Het geeft een hele nieuwe dimensie aan wakker worden!“

 

Wil je deze maandagochtend nog iets met de lezers delen?

“Op zaterdag 20 juni is er een muziekfestival waaraan ik heb meegewerkt: Yinyang Music festival. Dat wordt gehouden op de Chinese Muur en is een ontzettend gaaf dancefeest. Er zullen ook twee Groningse artiesten draaien, namelijk Cesqeaux en Ambivalenz! Het is een beetje ver, maar mensen die van electro/trap houden, kan ik het zeker aanraden!”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik dingen moet gaan doen waar ik in geloof. Dingen waar je zelf voldoening uit haalt zonder meteen aan commercieel succes te denken. Naar mijn mening ben je het beste bezig, wanneer je dingen uit passie en liefde doet. Daar sta ik dan ook volledig achter!”

Wie zou jij zelf een keer in Start-up willen zien?

“Ik zou graag Jos, de portier van Subsonic, een keer in deze rubriek willen zien! Als portier is Jos namelijk ook een soort van maatschappelijk werker. Ontzettend veel mensen luchten hun hart bij hem, wanneer hij aan het werk is. Ik denk dat hij heel veel leuke verhalen heeft en op een bijzondere manier zijn ochtend begint.”

Aron de Jong

Hij mag dan wel de Benjamin zijn van onze redactie, maar deze rode viking deinst terug voor man noch demon. Met doortastende nieuwsgierigheid en vlijmscherpe pen begeeft hij zich in de wereld van het cultureel ondernemerschap.

Meer Start Up

Nieuwste