Rebel Sessions Part III – Want ook 1 september moet gevierd worden

Rebel sessions

Rebel Sessions, de samenwerking tussen FunnyBones StudiosDATmag en Rebel Rebel, returns op vrijdag 1 september.

Wat is er mooier dan op een brute plek toffe acts checken? Nou, helemaal nada. Rebel Rebel Hostel opent één keer per seizoen haar deuren om samen met Funny Bones Studios en DATmag de crème de la crème van de undergroundsound ten gehore te brengen.

Mooi feestje, dat zeker. Tonnetje met vuur, biertjes, lekker man. Maar waar we echt trots op zijn, is de line-up van deze editie. Die stellen we even aan je voor. Is wel zo netjes.

Kinoo

Kinoo is het favoriete hipsterbandje van DATmag. Waarom? Gewoon, omdat ze hip zijn. Oké, even serieus. Heb je hun clips weleens gezien? Hip hè! Heb je de muziek weleens goed beluisterd? Fokking hip. Één plus één is dus… Kinoo. Ze speelden al tijdens Eurosonic en Bevrijdingsfestival en nu bij Rebel Sessions. Zijn we blij mee. Mucho blij.

Douwe Doorduin

Een zoektocht van twee klikken brengt ons bij zijn profiel op POPgroningen: “Domme drol die denkt dat hij iets kan bijdragen aan de Groninger popscene. Probeert zijn geld te verdienen met een punkbandje, want dat is het beste idee ter wereld.” Wij zijn overtuigd.

Het bandje in kwestie is The Black Cult, maar als je hem solo op een podium neerzet, komt er ook muziek uit. Wij zijn instant fan van het nummer Laid for Christmas. Want seks en kerst is een prima combi. Net zoals seks en Pasen, seks en Pinksteren, seks en Prinsjesdag en ga zo maar door.

GREAT PROFILE

Wat een sausage fest is deze Rebel Sessions weer. Gelukkig hebben we een sterke femme fatale om de balans te herstellen. GREAT PROFILE bracht in mei de EP Stress Relief uit. Een rockende indieplaat waar je kippenvel van krijgt. Dat is live zeker niet anders. Sterker nog, het gevaar bestaat dat je in een kaal geplukte kip verandert.

Los van het kaalgeplukte kippen-verhaal, klinkt het als een goed feestje, niet? – bier wordt zonder fipronil geserveerd – Daarom, komen en neem je vrinden mee. Vrijdag 1 september bij het Rebel Rebel Hostel. Hatsekidee, tot dan.

Meer Niet te missen

Nieuwste