Ilse Niessen: ‘Jong zijn en niet weten is oké’

Mustafa heeft er al vaker van gehoord; Chordify. Een hele toffe startup uit Groningen. Ilse Niessen verricht bij het wereldberoemde bedrijf haar magie als marketeer. Dat is niet het enige wat deze 25-jarige Groningse in haar mars heeft. Ze timmert hard aan de weg als techno-dj. Tijd om haar eens wakker te bellen.

Hey Ilse! Leuk dat je even tijd wilde maken om je ochtend te delen. Vertel eens; Wat schiet er ’s ochtends als eerste door je heen als de wekker gaat?

“Oei. Goeie vraag. Ik deeeenk dan.. Wat voor dag is het vandaag? Is het een dag om in actie te komen? Zo ja, dan snooze ik een paar keer. Als dat niet het geval is, draai ik mij nog even om. Haha!”

Klinkt als een relaxte manier om wakker te worden. Welke muziek luister je om lekker wakker te worden?

“Ja, meestal leuke setjes, energieke muziek om me mijn bed uit te komen. Dat is meestal iets van Marcel Vogel of Tim Sweeney. Dan kan ik ‘aan’ en er tegen aan. Ik kan meestal ook hetzelfde nummer blijven luisteren, dat ik het in de ochtend luister en dan dagen achter elkaar. Tot het moment dat ik er echt zat van word.”

Luister je dan ook wel eens naar je eigen sets?

“Ja, hoor. Voelt een beetje narcistisch om te zeggen haha. Maar niet in de ochtend. Meestal om terug te luisteren hoe ik draai en wat ik beter kan doen.”

Als je elke dag hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dit dan zijn?

“Ik eet eigenlijk elke dag al hetzelfde ontbijt. Ik ben geen ochtendmens en heb smorgens geen honger. Ik woon tegenover de Appie. Meestal loop ik daar naar binnen voordat ik naar mijn werk ga. Dan haal ik een croissantje en die eet ik rond 10 uur op. Lekker en makkelijk.”

En stel nou dat je onderweg naar de Appie een tijdreis aangeboden krijgt. Op die reis kom je de jonge Ilse tegen; Welk advies zou je jezelf dan geven?

“Oh, wat een diepe vraag! Opzich… Echt een levensles zou ik niet geven. De charme van iets niet weten, op jonge leeftijd, vind ik ook wel mooi. Maar misschien zou ik mezelf vertellen dat ik eerder moest beginnen met dj’en. Ik ben vrij laat begonnen. Maar echt levenslessen, nee. Jong zijn en het niet weten. Dat is oké.”

Is er in die trant nog iets dat je wilt delen met onze lezers?

“Sowieso mijn setjes! Op Soundcloud kun je mij vinden onder de naam ELIZA, staan mijn setjes. Boek mij voor ik exclusief word. En voor de muzikanten onder jullie is Chordify een goeie. Vooral in de gaten houden want er komen toffe dingen aan!”

Spannend! Die gaan we even checken. Tot slot: wie zou je graag terugzien in deze rubriek?

“Ooooh jeetje.. Ook lastig.. Poeh… Oooh.. Ja, eerste wat ik denk is mijn zus. Daar weet ik denk ik wel van wat ze doet ‘s ochtends. Op zich zou ik wel willen weten wat een DJ doet op de ochtend. Zo iemand als Harde Baas.”

“Die ken ik nog van vroegers. Feestjes in Pand48 en zo. Die vond ik altijd super! Ben wel benieuwd naar wat hij nu doet. Maar anders toch mijn zus.”

Meer Start Up

Nieuwste